10-vuotisjuhla!

Osta täältä

E-kauppias vuodesta 2006

Testaa pyörämme 14 päivää

Turvalliset maksut Klarnan kautta

Kolmipyöräisellä pyöräily

Aloita

Kun alat harjoitella kolmipyöräisellä ajamista, on tärkeää, että ajaminen tapahtuu suurella, tasaisella alustalla, jossa ei ole esteitä tai kuoppia. Kun nouset kolmipyöräisen polkupyörän päälle, varmista, että elektroniikka on kytketty pois päältä ja että pidät kiinni molemmista jarrukahvoista, jotta pyörä ei vieri luotasi. Älä vapauta jarrukahvoja ennen kuin tunnet olevasi turvallisesti pyörän päällä. Kun alat pyöräillä, suosittelemme, että aloitat ilman sähkömoottoria, jotta opit löytämään tasapainon ja oikean kääntymistekniikan ennen sähkömoottorin käynnistämistä.

Kääntyminen

Tavallisella kaksipyöräisellä pyörällä käännyt suurelta osin nojaamalla vartaloasi ja pyörääsi. Kolmipyöräisellä pyörällä kääntyessä sinun on käytettävä täysin erilaista tekniikkaa. Sinun on luotettava paljon enemmän ohjaustangon kääntämiseen. Muista myös, ettet saa nojata mutkassa kuin kaksipyöräisellä pyörällä ajaessasi, sillä tämä lisää todennäköisyyttä, että takapyörä nousee irti maasta. Istu sen sijaan paikallasi satulassa, jotta tasapainopiste pysyy alhaalla ja keskellä.

Suunnittele reittisi

Kolmipyöräiset ovat herkempiä jyrkille käännöksille. Muista siis suunnitella pyöräilysi ja hidastaa kunnolla ennen mutkaa. Suunnittele niin, että sinulla on riittävästi pinta-alaa kääntymiseen, sillä kolmipyöräisen kääntösäde on paljon suurempi kuin tavallisen polkupyörän. Muista myös, että uusi kolmipyöräsi on paljon leveämpi kuin tavallinen polkupyörä. Varmista siis, että sinulla on runsaasti ylimääräistä tilaa muiden tienkäyttäjien ja reitilläsi olevien esteiden välissä.

Pyöräily kaltevalla tiellä

Useimmat ajoradat tai pyörätiet ovat hieman kaltevia joko oikealle tai vasemmalle. Kun ajat kolmipyörälläsi kaltevalla tiellä, pyörä haluaa automaattisesti kääntyä kaltevuuden suuntaan. Estääksesi sen sinun on käännettävä ohjaustankoa jatkuvasti hieman vastakkaiseen suuntaan.

Lopuksi

On aivan tavallista, että kolmipyöräistä polkupyörää kokeillessasi tunnet olosi tottumattomaksi ja epävarmaksi. Koska kyseessä on huomattavan erilainen tekniikka verrattuna pyöräilyyn kaksipyöräisellä, sinun on suhtauduttava siihen nöyrästi ja oltava hieman kärsivällinen. Pienellä harjoittelulla pyöräily tuntuu pian upealta ja voit lähteä ihanille retkille luontoon!

Tietoa Evobikesta

Evobiken sähköpyörät on kehitetty ja suunniteltu aivan Tukholman ulkopuolella sijaitsevassa pääkonttorissamme. Ne valmistetaan pääosin Portugalissa, kauniissa Aveiron kaupungissa sijaitsevassa tehtaassamme.

Lue lisää

Muut myymälämme

Osta ja maksa turvallisesti meillä

Posti ja Klarna