10-vuotisjuhla!

Osta täältä

E-kauppias vuodesta 2006

Testaa pyörämme 14 päivää

Turvalliset maksut Klarnan kautta

Sähköpyörän pesu

Polkupyörän ketjun ja vaijereiden puhdistaminen

Polkupyörän ketju ja vaijerit on voideltava ja puhdistettava säännöllisesti. Tämä on erityisen tärkeää, jos pyöräilet usein hiekkateillä tai talvisin. Puhdista ketju pölystä ja liasta hyvin juoksevalla öljyllä tai ketjujen puhdistusnesteellä. Vältä rasvanpoistoaineita, koska ne voivat vahingoittaa kuulalaakereita. Kun ketju on puhdas, se tulee öljytä ketjuöljyllä tai ompelukoneöljyllä. On erittäin tärkeää pitää ketju puhtaana ja öljyttynä, jotta se ei kulu etuajassa. Vaijerit ja vaijeripidikkeet tulee voidella pyöräöljyllä, jotta ne eivät kostuisi. Tiputa öljyä vaijeripidikkeen molempiin päihin niin, että sitä valuu hieman pidikkeen sisälle. Voit myös vetää jarru/vaihdesäätimestä muutaman kerran, jotta öljy pääsee hieman sisempään. Tiputa myös hieman öljyä jarruliittimeen, mutta vältä öljyn läikkymistä jarrupaloille.

Pyörän yksityiskohtien puhdistaminen

Pienet metalliosat, kuten ruuvien päät, voivat kerätä kosteutta. Kun metalliruuvit altistuvat pitkäaikaiselle kosteudelle, niiden pinta usein ruostuu. Ulkopinnan ruostumisella ei ole varsinaista ja suoraa toiminnallista haittapuolta, mutta se voi olla ärsyttävää katseltavaa pyörässäsi. Jos haluat välttää pintaruostetta, suosittelemme ruuvipäiden, mutterien ja välilevyjen öljyämistä esim. teflon-suihkeella. Tämä toimii vettä hylkivänä pintana, joka estää pintaruosteen muodostumista.

Pyörän puhdistaminen

Pese pyöräsi usein, mutta älä ruiskuta vettä suoraan sitä päin. Älä koskaan käytä vahvoja puhdistusaineita. Veden ruiskuttaminen aiheuttaa riskin pyörän sähkölaitteille ja kuulalaakereille ja saattaa tuhota ne. Pyyhi sen sijaan lika pois miedolla puhdistusaineella, kuten saippualla kostutetulla rätillä. Pyörän rungon voi mielellään vahata tavallisella autovahalla. Viimeistele asettamalla akku takaisin paikalleen. Muista, että pyörän on oltava täysin kuiva ennen akun asentamista.

Kuinka usein pyörä kannattaa pestä?

Kuinka usein sinun täytyy pestä sähköpyöräsi, riippuu täysin siitä, kuinka paljon ja miten käytät sitä. Yleisesti ottaen pyörä tuntuu kuitenkin voi hyvin, kun se pestään säännöllisesti. Muista, että talvisäät sekä soraiset ja mutaiset tiet kuluttavat pyörän osia voimakkaammin. Jos ajat näissä olosuhteissa, sinun tulee pestä pyöräsi useammin.

Tietoa Evobikesta

Evobiken sähköpyörät on kehitetty ja suunniteltu aivan Tukholman ulkopuolella sijaitsevassa pääkonttorissamme. Ne valmistetaan pääosin Portugalissa, kauniissa Aveiron kaupungissa sijaitsevassa tehtaassamme.

Lue lisää

Muut myymälämme

Osta ja maksa turvallisesti meillä

Posti ja Klarna