Tietosuojakäytäntö

1. Johdanto
Meille on tärkeää, että tunnet aina olosi turvalliseksi antaessasi meille henkilökohtaisia tietojasi. Tietosuojakäytännöllä haluamme kertoa, miten varmistamme sen, että yksityiset tietosi käsitellään tämänhetkisen yksityisyyssuojalainsäädännön mukaisesti.

Tämä tietosuojakäytäntö päivitetään säännöllisesti ja löydät viimeisimmän version tietosuojakäytännöstä osoitteesta evobike.fi/tietosuojakäytäntö

Pyrimme aina kertomaan mahdollisimman selkeästi, miten käsittelemme henkilökohtaista dataasi. Jos sinulla tulee kysyttävää tietojesi käsittelystä, luettuasi käytäntömme, olet tottakai tervetullut ottamaan meihin yhteyttä.

2. Kuka vastaa henkilökohtaisista tiedoistasi?
Nordbutiker i Sverige AB, Y-tunnus 2834405-9, on yritys, joka vastaa meille antamistasi henkilökohtaisista tiedoistasi vieraillessasi Evobike.fi verkkosivuillamme tai ollessasi yhteydessä asiakaspalveluumme.

3. Tiedot, jotka keräämme
Voimme kerätä erityyppisiä henkilökohtaisia tietoja sinusta vieraillessasi verkkosivuillamme, tilaat tuotteitamme verkkokaupastamme, olet yhteydessä asiakastukeemme tai ollessasi muuten yhteydessä meihin. Esimerkki, mitä tietoja keräämme näissä tilanteissa:
• Nimi
• Yhteystiedot, kuten osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero
• (Henkilötunnus)
• Maksutiedot ja tiedot valitusta maksutavasta
• Maksuhistoria
• Muita tietoja ostostasi, kuten tilausnumero sekä valitut tuotteet
• Teknisiä tietoja vierailuusi käyttämästäsi tietokoneesta, matkapuhelimesta tai muusta laitteesta, kuten kieliasetukset.
• Paikkatiedot kannettavista laitteista, kuten matkapuhelimesta tai tabletista.
• IP-osoite
• Tilannekohtaiset tiedot, esimerkiksi antamasi henkilökohtaiset tiedot ottaessasi yhteyttä asiakaspalveluumme.

Nordbutiker i Sverige AB käsittelee pankki-/luottokortin numeroita sekä henkilötunnuksia, mutta ei säästä korttitietoja tai henkilötunnustietoja, nämä tiedot jäävät ainoastaan luotto- ja maksupalveluntarjoajille.

4. Tiedot muista lähteistä
Meille antamiesi, tilauksesi tai palveluidemme käytösäsi kerättyjen tietojen lisäksi saatamme kerätä tietoje ns. kolmansilta osapuolilta. Alla listaus tiedoista, joita keräämme kolmansilta osapuolilta:
• Osoitetiedot julkisista rekistereistä varmistaaksemme, että antamasi osoitetiedot pitävät paikkansa.
• Luottotiedot luottoluokituslaitoksilta, pankeilta tai yritysrekistereistä.

5. Miksi käytämme henkilökohtaisia tietojasi ja miten pitkään säilytämme niitä
Keräämiämme henkilökohtaisia tietoja käytetään useisiin tarkoituksiin. Tässä osiossa kerromme, miksi käytämme kerättyjä tietoja, annamme esimerkkejä tarkoituksista, joiden yhteydessä käsittelemme henkilötietoja sekä käsittelyn oikeudellisista perusteista. Yleisesti ottaen säilytämme tietojasi niin pitkään, kuin kukin tieto on tarpeellinen niiden tarkoitusten saavuttamiseksi, joita varten olemme tiedon keränneet. Tiedot saatetaan myös säilyttää lain vaatiman ajan. Meille on tärkeää, että tiedät, miten pitkään säkilytämme henkilökohtaisia tietojasi. Seuraavassa taulukossa selvitämme, miten pitkään tietojasi säilytetään.

TarkoitusToimenpideOikeudellinen perusteSäilytysaika
För att kunna administrera din beställning/köp• Toimitamme tuotteesi tai palvelun, sis. yhteydenpidon toimitukseesi liittyen.
• Varmistamme henkilöllisyytesi.
• Käsittelemme maksusi (tämä pitää myös sisällään analyysit, mitä maksuvaihtoehtoja voimme tarjota sinulle, tarkistamalla ostohistoriasi tai luottotietosi luottoluokituslaitokselta).
• Tarkistamme osoitetietosi ulkoisista lähteistä, kuten Klarnalta.
• Kommunikoimme kanssasi ja käsittelemme ostoosi liittyviä reklamaatio- ja takuuasioita.
Ostosopimus, jonka olemme kanssasi sopineet. Näitä keräämiämme tietoja tarvitaan, jotta pystymme täyttämään velvollisuutemme ostosopimuksessamme. Jos tietoja ei ole annettu, emme pysty täyttämään velvollisuuksiamme, ja joudumme eväämään ostosi. Kunnes kauppa on saatu päätökseen (sis. toimituksen ja maksun) sekä 36 kuukauden ajan siitä eteenpäin, jotta pystymme käsittelemään ostoon liittyvät reklaamtio- ja takuuasiat.
Jotta voimme suorittaa yrityksemme lailliset velvollisuudet Saatamme joutua käsittelemään henkilökohtaisia tietojasi lakien, säädätöjen tai hallituksen päätösten velvoittamien oikeudellisten velvoitteiden suorittamiseksi. Laillinen velvoiteNäitä kerättyjä tietoja tarvitaan laillisista syistä. Jos tietoja ei ole annettu, emme voi täyttää laillisia velvoitteitamme, joten joudumme eväämään ostosi. Kirjanpitolain mukaisesti olemme velvoitettuja säilyttämään kirjanpitoon tarvittavia tietoja vähintään seitsemän vuotta. Muut tiedot säilytetään niin pitkään, kunnes kauppa on saatu päätökseen (sis. topimituksen ja maksun) sekä 36 kuukauden ajan siitä eteenpäin.
Jotta pystymme käsittelemään asiakaspalveluun liittyviä tehtäviä.• Kommunikointi ja kysymyksiin vastaaminen asiakaspalvelussa puhelimitse tai digitaalisten kanavien, myös sosiaalisen median kautta.
• Henkilöllisyyden todentaminen.
• Valitusten ja tukiasioiden, kuten teknisen tuen, selvittäminen.
• Oikeutettu etu.
Käsittely on välttämätöntä, jotta pystymme huolehtimaan meidän, sekä sinun oikeudellisista eduista asiakaspalvelua koskeviin asioihin liittyen. Kunnes asiakaspalvelua koskeva asia on saatettu loppuun.
Palvelun väärinkäytön estämiseen tai yritykseen kohdistuvien rikosten välttämiseen, estämiseen sekä tutkimiseen.Palvelun väärinkäytön estämiseen tai yritykseen kohdistuvien rikosten välttämiseen, estämiseen sekä tutkimiseen.Oikeutettu etu. Molempien osapuolten oikeudellinen etu pysytä tarjoamaan/käyttämään tuotteita sekä tutkimaan epäiltyjä rikoksia. Kunnes tapaus on saatettu loppuun.
Pystyäksemme tarjoamaan Minun Sivuni/Tilauksesi sivut verkkosivuillamme• Kirjautumistoiminnon luonti
• Henkilöllisyyden todentaminen
• Oikean ja päivitetyn informaation ylläpitäminen
• Oman tilauksen ja maksuhistorian seuraamisen mahdollistaminen
• Näitä kerättyjä tietoja tarvitaan, jotta pystymme täyttämään sitoumuksemme tarjota verkkosivuillamme "Minun Sivuni / Tilauksesi" toiminnon.
Jos tietoja ei ole annettu, emme pysty täyttämään sitoumustamme, ja joudumme eväämään "Minun Sivuni / Tilauksesi" toiminnot sinulta. Kunnes palvelu päättyy. Palvelu voidaan lopettaa asiakkaan toimesta manuaalisesti tai se päätty automaattisesti 36 kuukauden epäaktiivisuuden jälkeen.
Näitä tietoja tarvitaan kilpailuiden ja tapahtumien järjestämiseen ja toteuttamiseen.• Kommunikointiin ennen kilpailuun tai tapahtumaan osallistumista ja sen jälkeen, esim. vahvistusviestit, kysymykset tai arvioinnit.
• Henkilöllisyyden todentamiseen.
• Voittojen ja palkintojen ilmoittamiseen.
Oikeutettu etu. Käsittely on välttämätöntä, jotta voimme täyttää molempien osapuolien oikeutetun edun kilpailuihin / tapahtumiin osallistumisestasi. Kilpailun / tapahtuman ajan (mukaanlukien mahdollinen arviointi).
Tuotteidemme ja palveluidemme markkinointiin.Järjestämme suoramarkkinointia sähköpostitse ja sosiaalisen median kanavoillamme yleisten kampanjoiden, tarjousten tai tapahtumakutsujen avulla. Evästeiden markkinoinnista voi lukea lisää evästekäytännöstämme. Oikeudellinen etu. Lähetämme uutiskirjeitämme ainoastaan asiakkaille, jotka ovat aktiivisesti valinneet vastaanottaa uutiskirjeitämme tai niille, jotka ovat hyväksyneet uutiskirjeiden vastaanottamisen verkkokaupassamme tilauksen teon yhteydessä.Voidaan lopettaa milloin vain asiakkaan toimesta. Sähköpostikommunikaatiot poistetaan automaattisesti 24 kuukauden epäaktiivisuuden jälkeen. Lisätietoa evästeistä evästekäytännössämme.


6. Profilointi

Segmentoimme dataa asiakkaidemme ostoista joihinkin tarkoituksiin. Tämä tarkoittaa, että emme kerää dataa yksittäisistä asiakkaistamme, vaan segmentoinnilla saamme paremman kuvan, miten erilaiset asiakkaamme kokevat palvelumme ja tuotteemme. Käytämme segmentointiin rajoitettua asiakasdataa, kuten ostohistoria, ikä, sukupuoli sekä postiosoite. Analysoimme näitä tietoja ja dokumentoimme arvioita, kehitystä ja parannuksia palveluihimme ja tuotteisiimme, käytämme dataa osana markkinointiamme sekä joskus tarjouksien ja etujen luomiseksi asiakkaillemme.

7. Miten luovutamme tietoa kolmansille osapuolille
Luovutamme henkilökohtaisia tietojasi vain niille kolmansille osapuolille, joiden apua käytämme toimintamme mahdollistamiseksi. Nämä kolmannen osapuolen yhteistyökumppanimme käsittelevät tietoja meidän ohjeistuksellamme, ja he toimivat henkilötietojen käsittelijöinä. Heillä on velvollisuus pitää henkilötietosi luottamuksellisina ja turvattuina. Tällaisia kolmansia osapuolia käytämme:
1. Toimituksissa (logistiikkayhtiöt sekä rahtikuljettajat).
2. Maksunvälittäjät (korttivarmentajat, pankit ja muut maksunvälittäjät).
3. Markkinointi (printti ja jakelu, sosiaalinen media, mediatoimistot tai mainostoimistot).
4. IT-palvelut (Yritykset, jotka tarjoavat välttämättömiä toimintoja, teknistä tukea sekä IT-ratkaisujemme ylläpitoa).

Kun henkilökohtaisia tietojasi luovutetaan luotettaville kolmannelle osapuolelle, tapahtuu se vain niiden tarkoitusten vuoksi, miksi tietoja on kerätty, esimerkiksi, jotta voimme täyttää velvollisuutemme ostosopimuksen täyttämiseksi.

Me valvomme kaikkia luotettuja kolmansia osapuolia, joille luovutamme tietoja varmistaaksemme, että he voivat tarjota riittävät takeet henkilötietojen turvaamiseksi sekä yksityisyyden suojaamiseksi. Olemme solmineet luotettaville kolmansien osapuolien kanssa kirjalliset sopimukset, joissa he takaavat käsiteltävän henkilökohtaisen datan suojaamisen, ja sitoutuvat seuraamaan meidän turvallisuusvaatimuksiamme sekä rajoituksiamme ja vaatimuksiamme kansainvälisessä henkilökohtaisen datan siirrossa.

Luovutamme tietoja myös tietyille tahoille, jotka ovat itsenäisiä rekisterinpitäjiä. Se, että taho on henkilökohtaisen datan itsenäinen rekisterinpitäjä, tarkoittaa sitä, että me emme vastaa siitä, miten taholle luovutettoja tietoja käsitellään. Itsenäiset rekisterinpitäjät, joille luovutamme henkilökohtaisia tietoja ovat:
1. Valtion virastot (Poliisi, Verovirasto tai muut virastot) jos olemme velvoitettuja luovuttamaan tietoja lain puolesta tai rikosepäilyn vuoksi.
2. Yhtiöt, jotka tarjoavat tavarantoimituspalveluita (logistiikkayritykset sekä rahtikuljettajat).
3. Yhtiöt, jotka tarjoavat maksuratkaisuja (korttivarmentajat, pankit sekä muut maksunvälittäjät).

Kun henkilökohtaisia tietojasi luovutetaan taholle, joka on itsenäinen rekisterinpitäjä, astuvat tämän tahon tietosuojakäytännöt sekä henkilökohtaisen datanhallintakäytännöt voimaan.

8. Evästeet
Kun vierailet verkkosivuillamme, käytämme evästeitä. Löydät lisätietoa miten käytämme evästeitä evästekäytännöstämme.

9. Sinun oikeutesi
Nordbutiker i Sverige AB vastaa siitä, että henkilökohtaisia tietojasi käsitellään tämänhetkisen lainsäädännön mukaisesti. Kun käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi, sinulla on tiettyjä oikeuksia. Tässä listaus, mitä nämä oikeudet ovat, mitä ne tarkoittavat sekä miten voit harjoittaa niitä.

Pyrimme avaamaan sillä, miten käsittelemme tietojasi. Mikäli haluat saada tietoja, miten käsittelemme henkilökohtaisia tietojasi, on sinulla oikeus pyytää tietojasi. Jos saamme pyynnön tiedoista, saatamme kysyä lisätietoja, jotta pystymme varmistamaan, että anaamme titoja oikealle henkilölle.

Eikö meillä ole viimeaikaisia tietojasi, vai käsittelemmekö sinusta vääriä tietoja? Tällöin voit pyytää, että korjaamme henkilökohtaiset tietosi oikeiksi tai ajantasaisiksi.

Sinulla on oikeus pyytää henkilökohtaisten tietojesi poistamista tai rajoittamista, jos epäilet, että tietojasi käsitellään tämänhetkisten laiken vastaisesti. Pidäthän mielessä, että voimme evätä pyyntösi henkilökohtaisten tietojesi poistamisesta tai rajoittamisesta, jos meillä on laillisia velvoitteita, joiden vuoksi emme voi poistaa tai rajoittaa tiettyjä tietoja välittömästi. Nämä velvoitteet tulevat kirjanpito- ja verolainsäädännöstä, pankki- ja rahanpesulaunsäädännöstä, sekä kuluttajalainsäädännöstä. Saatamme joutua käyttämään tietoja myös oikeudellisten vaatimusten perustamiseen, käytäntöönpanoon tai puolustukseen. Jos estymme toteuttamaan tietojen poisto- tai rajoituspyyntöä, voimme vaihtoehtoisesti salata henkilökohtaiset tiedot siten, ettei niitä voida käyttää muuhun, kuin syihin, jotka estävät tietojen poiston tai rajoittamisen.

Sinulla on oikeus vastustaa käsittelyämme (esim. oikeudellisten etujemme pohjalta). Henkilökohtaisia tietojasi ei käytetä suoramarkkinointiin näin halutessasi, ja lopetamme kaiken mainonnan lähettämisen sinulle.

Sinulla on oikeus vastustaa päätöstämme, jonka olemme tehneet automaattisen prosessoinnin aikana, kun tästä seuraa sinulle oikeudellisia seurauksia tai merkittävästi vaikuttaa sinuun samalla tavalla. Tämä ei päde, jos päätöksemme on välttämätön kanssasi solmimamme sopimuksen suorittamiseen tai loppuun viemiseen (kuten luottohakemukseen).

Käsittelystä, jonka suoritamme perustuen kanssasi solmimaamme sopiukseen, tai jos olet antanut myöntymyksesi johonkin tiettyyn käsittelyyn, voit pyytää lähettämään antamasi tiedot toiselle rekisterinpitäjälle, nk. datavälityksenä. Yksi edellytys datan välitykselle on se, että siirto on mahdollista teknisesti ja, että se voidaan automatisoida.

Jos uskot, että käsittelemme antamiasi henkilökohtaisia tietoja väärin, sinulla on myös oikeus valittaa asiasta tietosuojavaltuutetulle.

10. Me suojelemme henkilökohtaisia tietojasi
Käytämme henkilökohtaisten tietojen salaamiseen, suojaamiseen ja niihin pääsyä tietojärjestelmiä. Käytämme erityisiä turvatoimia henkilötietojesi suojaamiseksi lainvastaiselta tai luvattomalta käytöltä (kuten lainvastaiselta pääsyltä, tappiolta, häviämiseltä tai vahingolta). Vain ne henkilöillä, joiden on välttämätöntä käsitellä henkilökohtaisia tietojasi, jotta voimme täyttää kanssasi solmimamme sopimuksen, on oikeus päästä niihin käsiksi.

11. Tietosuojaviranomainen on valvontavirnaomainen
Tietosuojaviranomainen vastaa lainsäädännön soveltamisesta, ja kuka tahansa, joka katsoo, että yritys käsittelee henkilötietoja virheellisesti, voi jättää valituksen tietotarkastukseen.

12. Yhteystiedot
Ethän epäröi ottaa meihin yhteyttä, jos sinulla on kysyttävää tästä tietosuojakäytännöstä, henkilökohtaisten tietojesi käsittelystä tai jos haluat tietosi poistettavan. Ota meihin yhteyttä:

Nordbutiker i Sverige AB
Gösvägen 28
76141 Norrtälje
Sweden
Sähköposti: info@evobike.fi
Puh: +3589 4245 5505
+358 9 42450203
Puhelimen aukioloajat
Ma-To 10-13 ja 14-17
Pe 10-13 ja 14-17
Organisaationumero 556908-9385
Hyväksytty yritysveroon
 Evobike.fi on Suomen Varmakauppa Oy:n hyväksymä, serftifioitu nettikauppa. Meillä teet ostoksesi turvallisesti ja helposti.Lue lisää